Ajánlás:
Ezt a receptet nyáron találtam ki, amikor a szüleim jelentős mennyiségű füge lekvárral láttak el. Gondoltam minél előbb megszabadulok tőle, ezért kevertem én mindenbe, ha kell, ha nem! Legnagyobb csodálatomra rengeteg mindenhez passzol, és aki a mézes mustáros csirkét szereti, ennek az ételnek a rajongója lesz!
Hozzávalók:
1 szép sertés comb, 2 fej vöröshagyma, fokhagyma, füstölt szalonna, chili paprika, rozmaring, füge lekvár, só, bors, szója szósz.
Elkészítés:
Először kérd meg a hentest, hogy válassza el a combot (1.5 kg) a disznó többi részétől, ügyelve arra, hogy e közben az állat már ne éljen! Kalória és koleszterin gazdag (Update1-es) zsírban pirítsd meg az előre szalonnával megtűzdelt egészben hagyott húst! Majd helyezd át egy tűzálló tálba! A visszamaradt zsiradékba keverj bele 2 evőkanál füge lekvárt, rengeteg rozmaringot és kevés chilit! Ezzel kend át a húst, alaposan dobd köré a fokhagymát, tégy hozzá pici vizet, fedd le, majd sütőben süsd lefedve egy órát! Utána fedő nélkül állandóan kenegetve pirítsd meg!
2008. január 20., vasárnap
Gabi fiam receptjei - 06. Fügés rozmaringos sertés sült
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fényreklám

Országok, ahol jártam
Öröknaptár

Top 100 dal szöveg

Videofal - Sakk

Polgár Zsuzsa sakk blogja

Használja blogomat honlapján! Kattintson a "Get Widget"-re!

Beatles - video + kvíz

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése