2008. január 20., vasárnap

Gabi fiam receptjei - 06. Fügés rozmaringos sertés sült

Ajánlás:

Ezt a receptet nyáron találtam ki, amikor a szüleim jelentős mennyiségű füge lekvárral láttak el. Gondoltam minél előbb megszabadulok tőle, ezért kevertem én mindenbe, ha kell, ha nem! Legnagyobb csodálatomra rengeteg mindenhez passzol, és aki a mézes mustáros csirkét szereti, ennek az ételnek a rajongója lesz!

Hozzávalók:

1 szép sertés comb, 2 fej vöröshagyma, fokhagyma, füstölt szalonna, chili paprika, rozmaring, füge lekvár, só, bors, szója szósz.

Elkészítés:

Először kérd meg a hentest, hogy válassza el a combot (1.5 kg) a disznó többi részétől, ügyelve arra, hogy e közben az állat már ne éljen! Kalória és koleszterin gazdag (Update1-es) zsírban pirítsd meg az előre szalonnával megtűzdelt egészben hagyott húst! Majd helyezd át egy tűzálló tálba! A visszamaradt zsiradékba keverj bele 2 evőkanál füge lekvárt, rengeteg rozmaringot és kevés chilit! Ezzel kend át a húst, alaposan dobd köré a fokhagymát, tégy hozzá pici vizet, fedd le, majd sütőben süsd lefedve egy órát! Utána fedő nélkül állandóan kenegetve pirítsd meg!

Gabi fiam receptjei - 05. Tejszínes halfilé

Ajánlás:

Ezzel a receptemmel nem leszel népszerű a tengeri halak körében.
De bevallom én sem igazán kedvelem őket és ez a legelegánsabb módja az elpusztításuknak.

Hozzávalók:

1 kg tengeri halfilé, 1 fej hagyma, 1 maroknyi zöld újhagyma, fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl fehérbor, petrezselyem, citrom, só, fehérbors, hal fűszerkeverék.

Elkészítés:

Kezd azzal, hogy megkóstolod a bort, hogy tudd méltó e a halhoz.
Én az első pohár után nem kapkodom el a döntést. Pirítsd meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd az előre befűszerezett hal következik.
Én nagyobb kockákra darabolom. Aztán még egy pohár bor. Kínáld meg a halat is! Most jön az újhagyma, tejszín és a petrezselyem. Összeforralod és pár csepp citromlével ízesíted.
Én hosszú metélttel és szeretettel ajánlom.

Gabi fiam receptjei - 04. Rakott sajtos csirke

Ajánlás:

Régen igazi legénylakásom volt. A virágok mindig száradtak, de a hűtőben mindig csírázott valami. Sokszor részesítettem előnyben a gyors kajákat és igen jó barátságot kötöttem a pizza futárral. Ekkor kezdtem el gondolkodni valami egyszerű előkészítést igénylő recepten.

Hozzávalók:

75 dkg csirkemell, 20 dkg császár szalonna, 20 dkg trapista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 4 dl tejföl, 4 dl tej, 1 csomag petrezselyem, 2 db tojás, fokhagyma, só, bors, szerecsendió.

Elkészítés:

A soknak tűnő hozzávaló ellenére tényleg gyorsan össze koszolhatod a konyhád. Kezd azzal, hogy a tejben és a fokhagymában megúsztatod a csirkét! Hogy tuti megfulladjon, tedd ezt előző este! Aztán egy tál aljára fektesd le a szalonna csíkokat! Reszeld le a kétféle sajtot és kezd el rétegezni: csirke-sajt-csirke-sajt! A tejfölt keverd össze a tojássárgákkal, sóval, borssal, petrezselyemmel és szerecsendióval! Öntsd le a halmot és zárd a sort egy réteg sajttal! Már nem lesz másra szükséged, csak arra, hogy befizesd az elmaradt gázszámlát. Majd a benzinárakat tekintve döntened kell: Eszik vagy vezet! Ha minden klappol én kukoricás rizzsel enném. Jó étvágyat!

Gabi fiam receptjei - 03. Babó bűnös alma receptje

Ajánlás:

Mikor első találkozásom megesett a bundázott szezámmagos birsalmával, bevallom nem nagy barátságot kötöttem vele.
De előítéleteim temetése után és némi noszogatásra megkostóltam.
Az első gondolatom az volt JÉZUS ...! aztán ISTENEM ...! az ízlelőbimbóim valami bűnös extázissal pezsegnek.
Annak reményében, hogy normális vagyok furcsa volt a felismerés, hogy finom!

Hozzávalók:

4 db (birs) alma, 1 csipet szezámmag, 2 db tojás, liszt, szerecsendió.

Elkészítés:

Úgy készítsétek el, mint a rántott karfiolt, csak a tojásba tegyetek szerecsendiót, a lisztbe pedig sok szezámmagot!
Grillezett húsok, forró csirke saláta remek kísérője.

Gabi fiam receptjei - 02. Tesco süti

Ajánlás:

Ma a gyerekes és lusta szülőknek ajánlok egy receptet.
A neve legyen "A gyerek csinálja ... addig nézem a Tv-t!"

Hozzávalók:

Tehát szükséged lesz: 1 csomag Toast kenyérre, 2 db banánra, 1 tábla (vagy ha a gyerek telhetetlen) 1 tonna fehér csokira! Pici megőrö(ü)lt fahéjra és egy szendvics sütőre a TESCO-ból.

Elkészítés:

Aztán gyerek süt, konyha lobban, te csak nézel ... Próbáld ki megéri!

Gabi fiam receptjei - 01. Texasi naplemente

Kedves Olvasóm!

Ajánlás:

Ezt a receptemet, maga az élet és a mérhetetlen gazdagság alkotta! Annak ellenére, hogy nem a legjobb piacon és nem a legdrágább alapanyagokat veszed meg, megmutatom Neked, hogy mivel varázsolhatsz merőben új, kifinomult ízeket az asztalodra!

Hozzávalók:

50 dkg kukorica, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál mustár, 1 teás kanál erős pityu, 1 csipet szerecsendió és pici citromlé. És akinek nincs tehene most menjen le 6 dl tejért!

Elkészítés:

Amatőr barátaimnak javaslom, először pirítsd meg a szalonnát és dobd rá a hagymát! Ha nem gyújtottad fel a konyhát, a lisztből csinálj külön egy világos rántást! Kukorica, szalonnás hagyma, méz és a többi hozzávalót dobd össze ...! És ha házasok vagytok elengedhetetlen egy csók. Svéd húsgombóccal, vagy Tocsnival ajánlom. Ettől lesz nemzetközi. A kockázatokért nem vállalok felelősséget!

Ildi születésnapjára

Drága Párom!

Jó egészséget, sok örömöt, tengernyi optimizmust kívánok Neked! Isten éltessen sokáig!

Szeretettel: Feri

Google

Mindig tudtam, hogy szép vagyok. De hogy 71%-ban hasonlítok Alyson Hanniganra az ismert amerikai színésznőre magam sem gondoltam volna. Ha nem hiszed kattints a videóra!

Fényreklám

Országok, ahol jártam

Öröknaptár

Top 100 dal szöveg

Videofal - Sakk

Polgár Zsuzsa sakk blogja

Használja blogomat honlapján! Kattintson a "Get Widget"-re!

Beatles - video + kvíz